Christmas cinnamon rolls

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ρολάκια κανέλας

εκπαιδευτική σειρά: 'συνταγές για αλεπουδάκια'

Ποιός μπορεί να φανταστεί

Χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες χωρίς γλυκίσματα?! 
Ένα από τα πιο νόστιμα και αφράτα γλυκάκια,

είναι τα ρολάκια κανέλας! 
Τί θα έλεγες να δοκιμάσεις την Χριστουγεννιάτικη εκδοχή τους?! 

Christmas Cinnamon Rolls!

b9c25337-b2c4-4dad-b364-aa02137bb241.jpg

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή

που μπορείς να ετοιμάσεις μαζί με το μικρό σου αλεπουδάκι!

Και φυσικά, το καλύτερο μέρος της συνταγής: 

στολίστε το γλυκό σας με τα πιο ευφάνταστα χριστουγεννιάτικα σχέδια

παρεΐτσα με το μικρό σας μαγειράκι!

Συνταγή

χρόνος προετοιμασίας:

30 λεπτά

(+1 1/2 ώρα φούσκωμα)

χρόνος ψησίματος:

25-30 λεπτά

μερίδες:

15-17τμχ

Υλικά

 

για τη ζύμη:

240 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

40 γρ. φυτικό βούτυρο

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8-9γρ.)

¼ κ.γ. αλάτι

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

για τη γέμιση:

30 γρ. ωμά φιστίκια Αιγίνης

30 γρ. ωμά αμύγδαλα

40 γρ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο

50 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γ. κανέλα

 

για την επικάλυψη:

30 γρ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο

160 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2-4 κ.σ. ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη διακοσμητικά καραμελάκια (αστεράκια κλπ)

Cinnamon RollL1.jpg

Πώς θα το φτιάξουμε!

 

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ρόφημα αμυγδάλου, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη (αφήνουμε να κρυώσει).

 

Προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά.

 

Χτυπάμε το μείγμα με τον γάντζο (χαμηλότερη ταχύτητα) και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία μαλακή ζύμη που κολλάει λίγο.

 

Μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και του δίνουμε σχήμα (σαν μαλακή μπάλα). Καθαρίζουμε τον κάδο, τον στεγνώνουμε, τον λαδώνουμε, βάζουμε τη ζύμη και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο της κουζίνας για 1 περίπου ώρα.

 

Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα.

 

Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη, την ανοίγουμε με πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 0,5 εκ. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και τα τριμμένα φιστίκια-αμύγδαλα.

 

Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και το τοποθετούμε με την πλευρά που κλείνουν οι ζύμες, προς τα κάτω. Κόβουμε σε ρολά πάχους 4-5 εκ. και τα τοποθετούμε προσεκτικά σε ταψί, δίνοντας το σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.

 

Αλείφουμε τα ρολά με το λιωμένο βούτυρο και ξανακαλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να τον προθερμάνουμε στους 180°C στον αέρα. Στην συνέχεια, ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.

 

Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη ζάχαρη άχνη με το εκχύλισμα βανίλιας και το ρόφημα αμυγδάλου (προσθέτουμε λίγο-λίγο αν χρειάζεται επιπλέον) μέχρι να έχουμε ρευστό γλάσο. Περιχύνουμε με το γλάσο τα ζεστά ρολά και πασπαλίζουμε με διακοσμητικά καραμελάκια αστεράκια ή ό,τι άλλο μάς αρέσει!(περιμένουμε μέχρι να κρυώσει και σερβίρουμε)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Καλή επιτυχία!